виконано розрахунків: 
116077

Електротехнічні роботи

Електротехнічні роботи


Пропонуємо послуги по влаштуванню/ремонту електропроводки будь-якої складності в наступних районах Київа: Троєщина, Воскресінка, Райдужний, Лісовий.

Наші контакти tel: (068) 389-63-05


Перед тим, як зателефонувати, пропонуємо прочитати наступну інформацію:

Сучасна електропроводка потребує сучасних рішень

Зараз недостатньо повісити все на 2-3 автомати і жити ще 10-20 років без турбот як було колись. Постійно зростаюче навантаження на електромережу, обумовлене все більшою кількістю побутової техніки та опалювальних приладів, підвищені стандарти до безпеки ставлять додаткові вимоги до правил влаштування сучасної проводки.

Прилад захисного відключення 1.Прилад захисного відключення

Прилад захисного відключення (ПЗВ) - призначений для відключення електромережі при можливих витоках струму. Наприклад, якщо ви візьметесь руками за оголений під напругою провід, то прилад автоматично за долі секунди вимкне всю електромережу у вашій оселі що врятує вам життя. Оптимальним ПЗВ для квартири або приватного будинку можуть слугувати ПЗВ на 40А таких відомих виробників як:

"ABB" (Швеція);
"Schneider" (Франція);
"Moeller" (Німеччина);
"Siemens" (Німеччина).




Реле 2.Реле

Реле необхідно встановлювати щоб захиститу вашу побутову техніку від можливих перепадах струму. Бувають випадки, коли в будинках відгорає "ноль" і тоді напруга в мережі становить 380В замість звичних 220В, при цьому побутова техніка автоматично виходить з ладу, якщо її конструкцією не передбачено додатковий захист від великих стрибків напруги. В українських реаліях вночі нерідко напруга в мережі досягає 250В що також є загрозою для ваших побутових приладів та звичайних ламп розжарювання. Були у вас випадки коли, увімкнувши вночі світло, лампа "вибухає"? Це може бути наслідком занадто великої напруги в мережі у нічний час.
Сучасне реле дає змогу встановлювати верхню і нижню межу струму при вихиді за які прилад автоматично вимкне електрику на заданий час (від кількох секунд до кількох хвилин) а потім автоматично включить мережу. Час затримки рекомендовано встановлювати від 1 хвилини і більше так як побутові прилади не люблять частих увімкнень/вимкнень, а напруга може бути вище норми протягом тривалого часу. У разі неповернення напруги на вході у задані межі прилад знову вимкне електрику.
Оптимальним реле для квартири або приватного будинку є реле вітчизняного виробнийтва на 40А такі як:

"Зубр" (м.Донецьк);
"DigiTOP" (м. Донецьк);
"Укрреле" (м. Дніпропетровськ);
"Новатек" (м. Одеса).

Автоматичний вимикач 3.Автомати струму (автоматичні вимикачі)

І от тепер, нарешті, після встановлення ПЗВ та реле, можна під'єднувати всім нам відомі автомати, які слугують для захисту поводки від перегрівання при заданому максимальному навантаженні. Автомати бувають на різне навантаження: 6; 10; 16; 20; 25; 32; 40; 63 Ампер. Для освітлення квартири, як правило, достатньо 16А, на розетки ставлять автомат 25А. Для класичної однокімнатної квартири бажано мати наступну кількість автоматів:

1. Автомат на 16А (3,5кВт) для освітлення;
2. Автомат на 25А (5,5кВт) для розеток кухні/коридорів;
3. Автомат на 20А (4,4кВт) для розеток кімнати;
4. Атомат на 16А (3,5кВт) для підключення бойлеру (якщо передбачається встановлення);
5. Атомат на 25А (5,5кВт) для підключення електроплити.

Популярністю користуються автоматичні вимикачі наступних виробників:

"ABB" (Швеція);
"Schneider" (Франція);
"Moeller" (Німеччина);
"Siemens" (Німеччина).


Кабель ПВС 4.Кабелі живлення

Сучасний кабель для проводки повинен бути мідним з подвійною ізоляцією. Для освітлення рекомендовано використовувати двожильний кабель а для розеток має бути трьохжильний кабель (фаза - "0" - заземлення).
Переріз (товщину кожного з проводів) кабелю підбирають відповідно до потужності автомату:

- 1,5мм для автомату 16А;
- 2,5мм для автомату 25А;
- 4,0мм для автомату 32А;
- 6,0мм для автомату 40А.

"Вхідний" кабель що йде від розподільчого щитку з лічильниками до вашого домашнього щитку з ПЗВ, реле та автоматами краще робити перерізом 6,0мм (ПВС 3х6).
Далі цей кабель підключається до ПЗВ, реле, автоматів, нульової шини та шини заземлення. Від автоматів вже йдуть кабелі відповідного перерізу в залежності від їх потужності. Серед вітчизняних виробників популярністю користується продукція Одеського та Запорізького кабельних заводів.


Щиток 5. Щиток (коробка для автоматів, реле і т.д.)

Буває у вигляді зовнішньої (настінної) або внутрішньої (в стіні) коробки.
Розмір щитку підбирають з розрахунку на задану кількість посадкових місць:

- ПЗВ займає 2 посадкових місця;
- реле займає 3 посадкових місця;
- нульова шина займає 1 посадкове місце;
- автомат займає 1 посадкове місце.
Рекомендовано залишити одне посадкове місце на запас.

Далі від щитку в штробі або в спеціальному коробі робиться розводка на коробки а з них на освітлення і розетки.



mqn.com.ua